The Book of Jonah on Pariisissa jo 1980-luvun puolivälissä aloitettu laaja sarja piirustuksia ja maalauksia, jotka liittyvät Raamatun Vanhan testamentin Joonan kirjaan. Kyse ei ole Ramatun kuvittamisesta. The Book of Jonah on väljä kehyskertomus, jonka sisään on vuosien mittaan eri yhteyksistä ja eri syistä kertynyt monenlaisia kuva-aiheita, maisemia, asetelmia ja henkilökuvia, jotka uudessa kontekstissa saavat myös uuden tulkinnan.

The Book of Jonah -sarjan teosten keskeinen sommittelullinen mutta myös sisältöä valottava elementti ovat kuvapintoihin kietoutuneet tekstit, suorat katkelmat kuningas Jaakko I:n käskystä tehdystä englanninkielisestä raamatunkäännöksestä vuodelta 1611 (King James Version: The Book of Jonah).

Joonan kirja on tunnetuimpia mutta samalla problemaattisimpia Vanhan testamentin kirjoja. Kyseessä ei ole pelkkä kertomus miehestä, joka vastoin valistuksen projektia eli valaan vatsassa kolme vuorokautta. Joonan kirja tuo esiin ikiaikaisen inhimillisen teeman ihmisen kapinasta ja taistelusta hänen kohdalleen osuneita ankaria tai suorastaan mahdottomia kutsumuksellisia vaatimuksia vastaan. Joonan kirja ei ole sankaritarina, vaan raadollinen dokumentti tottelemattomuudesta, pelkuruudesta, itsekkyydestä, kateudesta ja kiukuttelusta.

Syntyhistoriansa osalta monia epäselviä kysymyksiä sisältävä Joonan kirja on myös dokumentti itäisen ja läntisen ajattelumaailman välisestä näköjään ratkaisemattomasta konfliktista. ”Joonan merkki” oli lisäksi se ainoa ”merkki”, jonka länsimaisen sivilisaation olemuksen ymmärtämisen kannalta ratkaisevan tärkeä kirjallinen avainteos, Uusi testamentti, antoi vihjeeksi niille, jotka vaatimalla vaativat ”merkkiä”.